15.02.2016

„Оболонь” покращила рівень розкриття інформації щодо корпоративної соціальної відповідальності

11 лютого експерти Центру „Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” представили результати дослідження прозорості та рівня розкриття інформації про корпоративну соціальну відповідальність (КСВ) серед найбільших українських компаній. До трійки лідерів з нефінансової звітності увійшла корпорація “Оболонь”, піднявшись на друге місце (у 2014 р. - четверте) і поступившись лише меткомбінату „АрселорМіттал Кривий Ріг”.

Аналіз і оцінка інформативності сайтів ТОП-100 найбільших українських компаній за рейтингом Forbes проводилися на основі міжнародної методики, розробленої Beyond Business та Центру “Розвиток КСВ”. За словами експертів, перша сотня найбільших компаній України стає прозорішою, вищим є рівень розкриття інформації, зростає число підготовлених нефінансових звітів.

Звіт про сталий розвиток корпорації “Оболонь” за стандартом GRI 4.0 є окремим онлайн-продуктом, що втілює інноваційний підхід до формату та наповнення документу. Завдяки використанню інтерактивної інфографіки він є більш чітким та структурованим і дозволяє відслідковувати показники у динаміці. Документ підготовлений трьома мовами – українською, російською та англійською.

Оксана Пирожок, керівник відділу корпоративних комунікацій АТ „Оболонь”: “Оболонь” реалізує стратегію сталого розвитку з 2007 року, паралельно звітуючи про реалізовані проекти та досягнутий прогрес. З кожним роком ми прагнемо підвищувати якість та доступність звіту для наших стейкхолдерів. Це є важливою складовою нашої репутації як прозорої та відповідальної компанії. Для останнього Звіту ми використали новий лаконічний формат візуалізації і доповнили його інфографікою, схемами та мультимедійними файлами. Документ містить активні посилання на корпоративний сайт компанії і таким чином максимально розширює межі доступної інформації про діяльність “Оболоні”.

Окрім традиційних напрямків - трудові відносини, екологія, бізнес-профіль компанії та портфель брендів, звіт містить інформацію про діалог зі стейкхолдерами, розвиток місцевих громад, охоплює усі сфери діяльності корпоративних підприємств. У документі представлено десять успішно реалізованих практик, а також розкриваються ризики, які впливають на діяльність корпорації та її сталий розвиток.

< попередня наступна > повернутися до списку новин

Отримати код новини

/flash/ribbon.swf?urlVAL=/flash/ribbon/ribbon_ukr.xml&varLANG=ukr