Екологія

Стратегія корпорації «Оболонь» націлена на задоволення вимог та очікувань замовників і, за рахунок цього, на утримання лідируючої позиції на ринку пива та безалкогольних напоїв, при постійній увазі до збереження навколишнього середовища та врахуванні інтересів усіх зацікавлених сторін.

«Оболонь» впроваджує інноваційні та енергозберігаючі технології, покращує екологічні характеристики виробництва, мінімізує шкідливі викиди у довкілля та впроваджує повторне використання та переробку ресурсів. Наприклад, за рік корпорація "Оболонь" переробляє 30 млн. пластикових пляшок.

В останні роки реалізовано значні інвестиційні проекти, спрямовані на зменшення впливу на довкілля – збір та переробка ПЕТ пляшки, переробка сирої пивної дробини на корм для потреби сільського господарства, зменшення шкідливих викидів в атмосферу та забезпечення ощадливого використання ресурсів. Це дозволяє значно знизити вплив на природу, а також підвищити еко-свідомість та еко-культуру працівників.

Частка повторно використаної води на «Оболоні» постійно зростає. Сьогодні більше 70% води на підприємстві використовується повторно. Середні витрати води ПАТ «Оболонь» на виготовлення 1 літра продукції становлять близько 3 літрів. У той час, як в середньому у галузі в світі витрачається 5 літрів води на 1 літр готової продукції.

Корпорація “Оболонь” постійно вдосконалює виробничі процеси для економії ресурсів, що, окрім економічного, дає і чималий позитивний екологічний ефект. Наприклад, на київській пивоварні встановлені нові, потужні економні варниці пива, які повторно використовують тепло і економлять 633 тис.м3 природного газу на рік, або 1,7 млн. грн.

Результат, яким ми пишаємось, полягає в тому, що «Оболонь» реалізує, переробляє і повторно використовує понад 95% відходів власного виробництва, тим самим демонструючи відповідальне ставлення до проблем екології в Україні.

Загалом, за рахунок проведення спеціальних заходів, за 2011 рік корпорація «Оболонь» досягла значних успіхів у зменшенні впливу на довкілля:
- на 11% зменшено споживання природного газу на виробництві;
- на 7% зменшено використання електроенергії;
- на 5% зменшено викиди пари у атмосферу;
- на 6% зменшено використання води власного забору;
- на 21% зменшено питоме утворення відходів на одиницю продукції.
 

 
/flash/ribbon.swf?urlVAL=/flash/ribbon/ribbon_ukr.xml&varLANG=ukr
ЧИ Є ВАМ 18 РОКІВ?
ТакНі
ВИБАЧТЕ,
ВХІД НА САЙТ
ЗАБОРОНЕНО