У 2014 році компанія інвестувала 3,4 млн грн у створення безпечних і нешкідливих умов праці та підвищення рівня виробничих процесів, виходячи з пріоритетності життя і здоров’я співробітників.

Сьогодні реалізації цих завдань на підприємствах корпорації сприяє система управління безпекою і гігієною праці OHSAS 18001 та програма «Моніторинг безпеки та гігієни праці", що дозволяє проводити багаторівневий контроль основних показників та підвищує ефективність прогнозування й оперативність вирішення проблем безпеки праці. В усіх структурних підрозділах корпорації розроблені реєстри ідентифікації небезпек і оцінки ризиків, які стосуються не тільки персоналу, але й осіб, які знаходяться на території підприємства.

Протягом 2014 року був реалізований ряд інженерно-технічних та організаційних заходів. Зокрема, на київській пивоварні корпорації атестацію пройшли 59 робочих місць. З метою профілактики травматизму проведено навчання та перевірку знань з безпечних методів роботи у 755 працівників по 60-годинним навчальним програмам. Крім того, перевірку знань інструкцій з охорони праці та знань щодо надання домедичної допомоги потерпілим у разі нещасних випадків пройшли 2 083 працівника. У грудні 2014 року 612 осіб, які залучені до робіт у шкідливих умовах, пройшли плановий медогляд.

У планах компанії на 2015 рік передбачено впровадження автоматизованої системи підготовки та перевірки знань з питань охорони праці.

Петро Атаманенко, керівник департаменту з охорони праці АТ «Оболонь»: «Корпорація щороку інвестує чималі кошти в охорону праці. Це дозволяє нам впроваджувати нові технології та удосконалювати систему управління безпекою та гігієною праці. Інвестиції у покращення умов праці та постійний моніторинг дає можливість мінімізувати рівень виробничого травматизму. Так, протягом 2014 року стався лише один нещасний випадок, що мав нетяжкі наслідки. Важливо, щоб кожен працівник усвідомлював необхідність дотримання безпечних умов праці на своєму робочому місці і під час виконання виробничих обов’язків. З цією метою ми постійно проводимо навчання, перевірку знань, тренінги щодо безпечних методів роботи у різних ситуаціях».