Корпорація «Оболонь» уже вшосте поспіль долучається до щорічної екологічної ініціативи «Година Землі" Всесвітнього фонду природи (WWF). Цього року за рахунок часткового відключення освітлення столична пивоварня зекономила близько 230 кВт електроенергії.

У рамках соціальної акції «Оболонь» частково вимкнула на одну годину освітлення та живлення обладнання насосної станції, теплоенергетичного та холодильно-компресорного цехів і закликала понад 3 тис. співробітників підтримати ініціативу.

Сергій Блощаневич, Голова Наглядової Ради корпорації «Оболонь»: «За годину роботи в економ режимі «Оболонь» заощадила стільки ж електроенергії, скільки споживає середньостатистична сім'я протягом місяця. Якщо над питанням економії ресурсів задумається кожне вітчизняне підприємство і почне впроваджувати ефективні технології, то ми не лише вирішимо одну з актуальних проблем, а й піднімемо конкурентоздатність наших товарів. Власним прикладом ми надихаємо інші вітчизняні компанії і громаду до відповідальності за свої дії і «здоров'я» природи. Тож підтримка міжнародної ініціативи — це не просто 60 хвилин темряви, це символ змін, до яких рухається країна і світ».

На сьогодні у всіх структурах корпорації «Оболонь» діє єдина програма енергоефективності та енергозбереження на 2013−2015 рр. Завдяки реалізації прийнятого плану компанія на 0,35% зменшила енергетичну складову у собівартості продукції за підсумками 2014 року. До того ж впровадження організаційних і виробничо-технічних рішень суттєво зменшує вплив діяльності компанії на довкілля.

Соціальну ініціативу «Година Землі" започаткували у Сіднеї (Австралія) у 2007 році, щоб привернути увагу до проблем екології. Уже за рік ця подія охопила світ і долучила понад 100 млн. людей у 35 країнах світу. Цього року акція охопила 170 країн.