Корпорація «Оболонь» спільно з Громадською організацією «Стоп меланома» провела просвітницьку кампанію «Стоп меланома». В рамках заходів працівники корпорації пройшли профілактичний огляд та отримали медичні консультації від провідних фахівців.

Під час реалізації проекту поінформовано понад 2,5 тисячі працівників корпорації про ознаки переродження родимок. Серед працівників поширено інформаційні матеріали та проведено зустрічі з лінійним менеджментом. Паралельно тривало навчання медперсоналу підприємства, після чого проведений первинний огляд працівників, які виявили необхідність у медичній консультації. Наступним етапом проекту стало проведення обстеження персоналу фахівцями Центру теледерматології, теледерматоскопії і дистанційної діагностики Інституту дерматології та косметології доктора Богомолець.

Партнер проекту громадська організація «Стоп меланома» об'єднала лікарів, громадськість та компанії з метою організації для людей безкоштовної діагностики захворювань шкіри. Спільно з фахівцями Центру теледерматології, теледерматоскопії та дистанційної діагностики Інституту дерматології та косметології доктора Богомолець наприкінці квітня реалізована просвітницька кампанія «Стоп меланома».

Ольга БОГОМОЛЕЦЬ, головний лікар Інституту дерматології та косметології, координатор панєвропейського проекту «Євромеланома»: «Хоча меланома може виникнути у будь-якому віці, проте статистика свідчить, що в Україні люди працездатного віку — це основна група ризику щодо утворення меланоми. Шляхом проведення профілактичних оглядів та дистанційної діагностики ми намагаємося вплинути на цей процес: ми навчаємо лікарів та інших медичних працівників про ознаки переродження родимки, інформуємо людей про методи профілактики та діагностики, проводимо скринінгові огляди. Здоров’я співробітника — це запорука успіху компанії та економічного зростання, тому керівники підприємств як ніхто мають розуміти усю важливість та відповідальність профілактичних оглядів, адже це дозволить зменшити смертність та збільшити тривалість життя людей».

Сергій БЛОЩАНЕВИЧ, Голова Наглядової Ради корпорації «Оболонь»: «Ми розвиваємо медико-санітарне обслуговування на підприємствах корпорації, щоб оперативно надавати медичну допомогу в разі необхідності. Проте, для нас не менш важливою є організація та проведення профілактичної роботи серед працівників. Для цього ми залучаємо неурядові організації та медичні установи. Метою просвітницької роботи є надати нашим працівникам необхідний рівень знань, який дозволить запобігти захворюванням та їх негативним наслідкам».

Завдяки підтримці громадської організації «Стоп меланома» й Центру теледерматологіі, теледерматоскопії і дистанційної діагностики Інституту дерматології та косметології доктора Богомолець до проекту однією з перших приєдналася корпорація «Оболонь», для працівників якої вдалося провести дистанційну діагностику небезпечних новоутворень на шкірі і родимок без відриву від виробництва. Підвищення рівня поінформованості працівників щодо переродження родимок та факторів, які на це впливають, дозволить запобігти негативним наслідкам для здоров’я працівників та їхніх родин.